home

cv

agenda

foto's

lessen

links


Tannie van Loonprivéles piano en orgel

Ik geef les op maandag, dinsdag en donderdag (tot 14.30 uur).

Pianospelen of orgelspelen is genieten… maar ook hard werken. Muziekbeleving is het uitgangspunt in mijn lessen, maar 'echt' muziek maken kan alleen met een degelijke basistechniek. Ik ben klassiek geschoold, zowel in piano als orgel, en richt me met name op klassieke muziek.

De vleugel waarop je les krijgtIk geef individueel les zodat ik al mijn aandacht kan richten op jouw spelen: jouw niveau, interesse, lichaamshouding, muzieksmaak en de instelling waarmee je speelt.

Proefles
Tijdens deze kennismaking komt een aantal zaken aan bod zoals inschatting van je niveau en jouw leerdoelen. Bij overeenstemming ontvang je een lesovereenkomst.

Als je lessen gaat nemen, is het belangrijk dat je in het bezit bent van of de beschikking hebt over een piano (of orgel). De eerste lessen krijg je van mij materiaal om thuis te oefenen; daarna bekijken we welk boek of welke methode je kunt aanschaffen. Heb je geen muzikale basis, dan besteden we in de les ook de nodige tijd aan de noten en de theorie.

Wekelijkse of tweewekelijkse lessen 
Ik deel het schooljaar op in drie perioden: september t/m december, januari t/m april en mei t/m juli. Voor iedere periode bereken ik het aantal lessen voor jouw lesdag. Ik volg hierbij het rooster van de schoolvakanties in het basisonderwijs.

Jaarlijks zijn er circa 38 lesweken. Je betaalt steeds voorafgaand aan de periode, dus eind augustus, begin januari en eind april.

Tarieven    
Kinderen tot 21 jaar, btw-vrij
30 min. €20
45 min. €30
60 min. €40
  Volwassenen, incl. 21% btw
30 min. €25
45 min. €38
60 min. €50
NB: Onderwijs aan kinderen tot 21 jaar is wettelijk vrijgesteld van btw.

Strippenkaart
Voor degenen die niet (twee)wekelijks een les kunnen of willen bijwonen, is er de strippenkaart. De kaart geeft recht op 5 leseenheden van 60 minuten. Tarief voor volwassenen, incl. 21% btw €250.

Solfège
Naast piano- en orgelles geef ik ook les in solfège/gehoortraining: ritme, afstanden tussen tonen, akkoordenleer, algemene muziekleer etc. De solfègelessen duren in principe 45 minuten.

Coaching
Speel je al jaren piano en begeleid je een instrumentalist of zanger(es), dan kun je ook gebruik maken van de strippenkaart. Ik geef jullie graag advies om je vooruit te helpen. We kunnen werken aan samenspel, muzikale lijnen, expressie en eventuele technische problemen.

Heb je interesse? Mail dan je contactgegevens.

KvK-nr.: 75607336
BTW-id.: NL001805513B90

Waar woorden tekortschieten, spreekt de muziek.
Hans Christiaan Andersen
(Deens dichter en sprookjesschrijver, 1805-1875)

laatste update 7 maart 2020